Den lækreste Moussaka


I går aftes lavede en virkelig god Moussaka.
Det tager lidt tid, men det er bestemt “besværet” værd.
Og når den først er kommet i ovnen, så passer den jo sig selv ;)

Her får du min opskrift:


MOUSSAKA 
Til 4-5 personer

500 gram hakket oksekød (med så lavt fedtindhold som muligt)
2 finthakkede løg
2 fed finthakket hvidløg
1 lille dåse tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
1 dl. oksebouillon
2 tsk. rosmarin
Salt og friskkværnet peber

850 gram skrællede kartofler i meget tynde skiver

BECHAMELSAUCE
50 gr. smør,
4-5 spsk. hvedemel
En halv liter minimælk
100 gr fintrevet parmesanost
2-3 æg
1 tsk. revet muskatnød
Salt og hvid peber


Steg kødet og hakket løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, bouillon, 
rosmarin og salt og peber. Småkog i ca. 30 min. 

Herefter steges kartoffelskiverne let på en pande. Læg halvdelen i et smurt ovnfast fad.

Bechamelsauce:
Smelt smør og pisk mel i. Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk mens saucen koger godt igennem. Den skal være ret tyk. 
Lad den køle lidt af inden æg og ost piskes i. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Fordel kødsaucen over kartoflerne, herefter lægges et tyndt lag ostesauce og så endnu et lag kartofler. 
Derefter det sidste af kødet og afslut med ostesaucen. Der drysses med lidt rasp og revet ost.

Bages ca. 45 min. ved 200 grader.
Hviler gerne 10-15 minutter inden servering.

Serveres med salat og brød.


SALAT

1 stort Romaine
5-6 tomater i tern
En halv agurk i tern
Flager af parmesanost eller Feta
Brune sesamkerner

Dressing: Olivenolie med lime og salt og peber.


Velbekomme :)




2 kommentarer

  1. Hej Annette.

    opskriften lyder superlækker og nem at lave. den må afprøves på familien i næste uge :-)

    Kh. og god weekend Susanne

  2. God fornøjelse! :)) God weekend herfra også :)

Skriv et svar til Annette Annuller

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *