Nemme krydrede oksefrikadeller

Har du lyst til at prøve noget andet en det sædvanlige med hakket oksekød, 
så er det her et godt alternativ. De er nemme at lave og gode til lidt af hvert…


Krydrede oksefrikadeller
til 2-3 personer

400 gram hakket oksekød med så lav fedtprocent som muligt
80 gram fromage frais eller græsk youghurt
70 gram hakkede friske krydderurter – eks. persille og basilikum
2 fed hakket hvidløg
1 æg
40 gram grovvalsede havregryn
1 tsk. dijon sennep
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. chilipeber
1/2 tsk. tørret oregano
1 tsk. paprika
Salt og friskkværnet peber

Rør alle ingredienser sammen og lad hvile en halv times tid.
Form farsen til små frikadeller og steg i olie på en pande (eller i ovnen).
Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Servér med salat eller evt. med græske kartofler og tsaziki.

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Mit tilbehør var min absolutte 
Favoritsalat

Romaine
Avocado
Grillede artiskokker
Tomat
Feta
Ristede pinjekerner
Oliven

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Og så synes jeg det passer med tsaziki el. lign. til, men jeg ville prøve noget andet, 
så jeg “opfandt” denne nemme dyppe-dressing:

Dressing

1,5 dl. græsk youghurt
2 spsk. færdigblandet salsa/tacosauce
1 fed hvidløg
Saft fra 1/4 lime
Salt og peber

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·


Velbekomme! :)





2 kommentarer

  1. Tak, det prøver vi lige! :-)

  2. God fornøjelse – de er bare mums! ;)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *