Hvis du er vild med sushi, så prøv at lave den selv.
Det er sjovt og lækkert og når man har prøvet at rulle et par gange,
så er man ved at have lært det ;)
Du får her 3 nemme opskrifter, som jeg selv har prøvet at lave.
I to af dem er den hvide ris erstattet af hhv. bulgur og blomkål, for at prøve noget nyt.
God fornøjelse :)
Maki med hummerhaler, mango, avocado og forårsløg
pr. person
6 hummerhaler
1/4 tsk. friskhakket chili
130 gr. kogte sushiris
1 spsk. riseddike
20 gr. mango
20 gr. avocado
1 lille forårsløg
1 plade noritang
Bland de kogte ris og riseddiken.
Steg hummerhalerne i olivenolie med chili.
Skær frugt og grøntsager i fine strimler.
Læg tangen på bambusmåtten og fordel risen (pas på ikke at lave laget for tykt)
Hold tangen fri for ris ca. 5 cm. fra toppen.
Lav en lille fordybning i risen midt på og placer hummere og grønt som en stribe tværs over.
Rul rullen tæt og fast fra bunden.
Kom lidt vand på den frie tangkant, så den kan klistre/lukke sammen.
Lad rullen stå i 10 min. og skær den ud i 8 stykker.
Husk en meget skarp kniv ;)
· · · · · · · · · · · · ·
Maki med blomkål, tun, agurk, flødeost og purløg
pr. person
80 gr. frisk tun
150 gr. blomkål
40 gr. flødeost
15 gr. agurk
4-5 stængler purløg
1 plade noritang
Riv blomkål groft og steg det i lidt olie på panden i ca. 5 min.
Lad det køle af.
Skær tun ud i fine strimler (husk at gemme noget til at lægge ovenpå) og skær agurk i tynde strimler.
Læg tangen på bambusrullen og smør flødeost på indtil 5 cm. fra toppen.
Fordel blomkål over osten og tryk den fast.
Læg fisk, agurk og purløg i en stribe på tværs og rul stramt sammen.
Lad stå i 10 min. og skær ud i 8 stykker.
Læg et stykke tun på hvert stykke og pynt evt. med chilimayo.
Chilimayo:
40 gram mayonnaise, 1 tsk. chiliolie, 1 knivspids stevia samt salt og peber.
· · · · · · · · · · · · ·
Maki med bulgur, laks, asparges, dild og melon
pr. person
35 gr. laks
100 gr. kogt bulgur
15 gr. asparges
1 dusk dild
1 spsk. riseddike
1 plade noritang
Bland bulgur og riseddike.
Skær laks, frugt og grøntsager i lang, tynde strimler.
Læg tang på bambuspladen og dæk den med bulgur bortset fra de sidste 5 cm. foroven.
Læg alle ingredienser som en stribe på midten og rul stramt sammen.
Kom lidt vand på den frie tangkant, så den kan klistre/lukke sammen.
Lad stå i 10 min. og skær ud i 8 stykker.
· · · · · · · · · · · · ·
Velbekomme