Paella med perlespelt

Paella med perlespelt, kylling og rejer
til 2 personer
5 dl hønsebouillon
300 gram kyllinge inderfilet
1 lille løg 2 fed hvidløg
150 gr. friske asparges eller forårsløg
150 gram snittet spidskål
100 gram ærter
130 gram perlespelt
1,5 tsk. paprika
150 gram rejer
Salt, peber og olivenolie
1/2 citron
evt. persille

Kog bouillonen op i en gryde. Skær kylling i små stykker og krydr med salt og peber.
Hak de pillede hvidløg og løget. Skyl og snit asparges/forårsløg og snit spidskålen i tynde strimler.
Skyl spelten og lad den dryppe af.
Brun kyllingen i en pande eller vok i lidt olivenolie. Tag den op og brun løg og hvidløg.
Tilsæt paprika, spelt og bouillon og kog kort op.
Lad det hele simre i 10 minutter uden låg.
Kom derefter kyllingen tilbage sammen med kål og lad det simre i 8 minutter.
Hold øje med at der ikke er for meget eller for lidt fart på varmen.
Det må ikke koge tørt – men heller ikke være for vådt.
Rør ikke rundt.
Nu drysses asparges/forårsløg og ærter i retten og der lægges låg på.
Lad hvile i 10 minutter.
Smag herefter til med salt og peber.
Drys rejer og evt. hakket persille over og server direkte fra panden med citronbåde.

2 kommentarer

  1. Uhmmmm hvor ser det LÆKKERT ud…..kan næsten smage det.

    Knus
    C

  2. Tusind tak, søde C :)
    Knus

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *