Frisk rødkålssalat med and

Under temaet “stop madspild” – vil jeg vise dig denne lækre opskrift.

Den er især god, hvis man har nogle rester fra juleanden – eller et par ekstra andebryster i fryseren ;)

Opskriften kan bruges både som frokostret eller som tilbehør alt efter om man serverer med- eller uden kød.

400-500 gram rødkål

3 stilke bladselleri

3 store pærer

1 håndfuld tørrede abrikoser

50 gram rosiner eller tranebær

150 gram nødder og mandler

Hakket persille

Evt. 1-2 andebryster eller rester fra en hel and

Dressing:

4 spsk balsamico

Saft fra 1 stor appelsin

3 spsk flydende honning

2 tsk fintrevet, frisk ingefær

1/2 tsk. knust, tørret chili

1/2 tsk salt

Rør appelsinsaft sammen med balsamico, honning, ingefær, salt chili. 

Snit rødkål i tynde strimler og skær bladselleri i tynde skiver.

Hak nødder og mandler groft og rist dem gyldne på en pande.

Tag kernehuset ud af pærerne, og skær dem i skiver.

Skær abrikoserne i strimler.

Bland rødkål sammen med dressing, pærer, abrikoser og rosiner/tranebær

– og anret i en stor skål eller på et fad.

Skær den tilberedte and i mindre stykker og læg rundt langs kanten.

Drys med nødder og persille.

Du kan også undlade anden – og bruge salaten som tilbehør til næsten hvad som helst 

Enjoy :)

Se flere gode opskrifter hos Klidmoster her >


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *