Under temaet “stop madspild” – vil jeg vise dig denne lækre opskrift.
Den er især god, hvis man har nogle rester fra juleanden – eller et par ekstra andebryster i fryseren ;)
Opskriften kan bruges både som frokostret eller som tilbehør alt efter om man serverer med- eller uden kød.
400-500 gram rødkål
3 stilke bladselleri
3 store pærer
1 håndfuld tørrede abrikoser
50 gram rosiner eller tranebær
150 gram nødder og mandler
Hakket persille
Evt. 1-2 andebryster eller rester fra en hel and
Dressing:
4 spsk balsamico
Saft fra 1 stor appelsin
3 spsk flydende honning
2 tsk fintrevet, frisk ingefær
1/2 tsk. knust, tørret chili
1/2 tsk salt
Rør appelsinsaft sammen med balsamico, honning, ingefær, salt chili.
Snit rødkål i tynde strimler og skær bladselleri i tynde skiver.
Hak nødder og mandler groft og rist dem gyldne på en pande.
Tag kernehuset ud af pærerne, og skær dem i skiver.
Skær abrikoserne i strimler.
Bland rødkål sammen med dressing, pærer, abrikoser og rosiner/tranebær
– og anret i en stor skål eller på et fad.
Skær den tilberedte and i mindre stykker og læg rundt langs kanten.
Drys med nødder og persille.
Du kan også undlade anden – og bruge salaten som tilbehør til næsten hvad som helst
Enjoy :)
Se flere gode opskrifter hos Klidmoster her >