Hvordan bygger jeg min garderobe op?

1

Er det ikke et godt spørgsmål? Det var Maria fra Stockholm, der spurgte. Jeg tror jeg er det, der hedder autodidakt. Hvis man altså kan være det omkring ens interesse for tøj og tilbehør. Jeg tror det er sådan, at når der er noget, der i sig selv er fedt, så bliver det simpelthen bare mere lækkert – helt af sig selv – hvis det bliver sat sammen med noget andet godt. Gav det mening?

Det, der sker for mig, når jeg køber tøj, er at jeg bliver en lille smule forelsket. Jeg sagde engang for nogle år siden: “Jaja, om ikke andet så har jeg da i hvert fald en dyr smag”. Det var dengang jeg ikke kunne gå i andet en Munthe plus Simonsen og smykker fra Julie Sandlau. Men sådan er det næsten stadig. Desværre. Nu er det bare Odd Molly, der er favoritten. Der er bare et eller andet over det tøj, der er specielt. Når man først har set det, så er der ikke andet der duer. Og det hænger altså tit sammen med at der er dyrt. Selvfølgelig også andre mærker. Jeg er især vild med flere at de nyere (og mere prismæssigt tilgængelige) mærker. Eks. Copenhagen Luxe, som jeg synes laver virkelig fede ting.

Tilbage på sporet: Når jeg vælger tøj, så er det er som regel det enkelte stykke tøj, jeg udser mig. Jeg tænker ikke så meget over om jeg har noget det passer til – det kommer på magisk vis til at ske lidt af sig selv. Ellers må jeg købe noget der passer. Det tager jeg ikke så højtideligt. Jeg tager også gerne chancer når jeg køber noget. Jeg er ikke ked af at skulle bytte noget. Eller få det rettet til, så det passer.

Noget at det, der er blevet meget vigtigt for mig de seneste år er om jeg kan lide at have tøjet på. Er det behageligt. Jeg kan ikke bære over med at noget strammer under armene eller kravler op i halsen. Eller kradser. Jeg har øvet mig i mange år på at være lidt mere konsekvent i den retning. Og det er jo virkelig næsten umuligt at give afkald på verdens smukkeste sweater bare fordi det er uld og ens hysteriske hud ligner et hvepse-angreb efter bare 10 minutter.
Svaret til spørgsmålet “Hvordan bygger jeg min garderobe op?” må altså være: “af lyst”. Ej, lød det ikke dumt? Jeg har faktisk lidt svært ved at forklare det, tror jeg. Jeg kan bare mærke når der er noget der er godt. Når der er noget, jeg ved jeg kommer til at beholde længe eller for-evigt-agtigt (For jeg jo sælge noget en gang imellem, som lige nu her ellers udtørrer min dankortkonto jo).
Hov – jeg glemmer helt noget meget vigtigt. Måske det vigtigste: Klæder tøjet mig? Fremhæver- eller skjuler det, det der er meningen? Sidder det pænt på min brede mås og/eller minibarm? Er farven god til mig? Primære – meget ærlige ven – helfigur-spejl og kamera.
Gad vide om der overhovedet er nogen der forstår noget at det her?

Jeg har tænkt mig endnu indlæg – for at dette ikke skal blive for langt (who got me started?) – hvor jeg vil fortælle om mine all times favourites. Hvorfor- og hvornår jeg købte dem (hvis jeg kan huske det) og hvorfor de er perfekte.

Her er nogle af de ting, der frister mig helt vildt lige i øjeblikket! – og nedenunder billederne, mine tanker omkring hvorfor jeg næsten ikke kan klar mig uden ;)

Springdreams

Den lange grå kjole fra Stylebutler er supergod. Dels er den neutral og en smule tidløs og så kan den sættes sammen med hvad som helst. Strikjakken er ubeskrivelig lækker. Og den matcher også bare alt. Sandalerne fra Apair er gudesmukke og jeg kan næsten bilde mig selv ind at de er praktiske fordi de er flade ;) Den hvide tunika fra Hunkydory er en klassisk darling. Matcher ALT. De blomstrede bukser fra Mosmosh er det her forårs flotteste bukser. Punktum. (De er næææsten på vej. De skal lige omkring lageret hos Lisen ;) Den her skjortekjole fra Maison Scotch er et musthave, hvis du spørger mig. Den fås ikke federe. SÅ nem at style op eller ned. Love! Espadrillos. Endnu et must. Her er et par fede i sølvglimmer fra Amust. Til sidst… min absolutte yndling: Agernhalskæden fra OP Road. Åhhh… så skøn :)

Tak for besøget – og tålmodigheden ;)

2 kommentarer

  1. Maria Fransson

    Tack för din utförliga – och underhållande – förklaring till hur du bygger upp din garderob. Jag kan också få en viss “kärlek” till en klädtillverkare eller ett plagg. Vet inte riktigt hur det kommer sig? Men kanske är svaret att de har en stil som passar min kropp, färgval som jag gillar, modeller som passar i övriga garderoben. Det var roligt att läsa hur du bygger upp din garderob! Du verkar ha en fin känsla för vad som passar ihop, och passar dig och en bra intuition! Det är roligt att se hur du matchar, för du gör det så fint tycker jag.
    Jag ser fram emot ditt inlägg med dina favoritkläder!
    Kram Maria i Stockholm

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *