Tak til yndlingsmåneden, en super kalorietæller-App og Midnatssol

rain6

Tak, maj – min yndlingsmåned.
Tak for det grønneste grønne, de vidunderlige anemonetæpper i bøgeskoven og lysende frugttræer. Tak for alle de små mirakler… Ællingerne på søen, lyse aftener med snobrød og grillmad og endda for sand mellem tæerne og den første næsten-bade-tur i havet.

Maj blev også måneden hvor jeg aktivt – hver eneste dag – har talt kalorier. Åh, suk, tænker du nok. Ja, det gjorde jeg også selv. Men på grund af min – skal vi sige – fremskredne alder – kan jeg åbenbart ikke længere smide et par kilo, blot ved at tænke på det og spise en smule mindre. Der skal simpelthen hårdere metoder i brug. Jeg er ligeglad med hvor meget jeg vejer i tal (næsten) – men når jeg synes det føles ubehageligt at have tøj på og jeg føler mig ekstra tyk på mave og hofter – og rent faktisk har taget ét kilo på hvert eneste år de sidste 10 år, så er det virkelig på tide at gøre noget. Min pæreformede krop med ekstra korte ben, som måske er den “sunde” i modsætning til æbleformen – er bare ikke pæn, når den forstørres uproportionalt.

Løsningen for mig er en App. Den hedder MyFitnessPal og kan downloades ganske gratis. I App’en kan du indtaste dine informationer samt hvor meget du vejer og hvad du ønsker at veje. Og App’en udregner så hvor mange kalorier du bør spise dagligt og tilbyder en “dagbog” hvor du intaster hvad du spiser – og lægger det hele sammen. Det absolut fedeste og den største motivator for mig, er så at den også tæller skridt, hvilket giver dig flere kalorier at spise for. Ligesom du ved yderligere motion – brug evt. App’en Endomondo til at vise aktivitet/kalorier – kan “opspare” point/kalorier. ELSKER den! Og jeg må tilføje at jeg hader alle former for motion. Jeg kan lokkes til det, hvis det giver mening eller er nogenlunde behageligt. Og det gør det altså her, når man kan se hvor meget man egentlig forbrænder ved en god 1-times-gåtur i skoven.

Sidste tip i denne omgang – og her er jeg altså ekstremt begejstret – er serien Midnatssol. Jeg er helt fjolle-tosset vild med den! De første 3 afsnit har været sendt på DR1 – men mon ikke den kan findes på andre medier?

Ellers vil jeg bare ønske dig en fabelagtig god Pinse og tak fordi du kiggede forbi :)

rain5

rain1

rain3

rain4

rain7

♥ ♥ ♥

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *