Rhodos-23

Rhodos. Autentisk og smuk med smukt på. Naturen, vandet og klimaet er fantastisk – dog bedst på de dage hvor temperaturen holder sig under 40 grader ;) Og bevæger man sig ud i lejet bil og ser på øen, brillerer den med sin skønhed. Vi besøgte bla. Rhodos gamle bydel, Sommerfugledalen, De 7 kilder, Tsambika Beach og Lindos. Grækerne er skønne, gæstfri og servicemindede mennesker – og vi har kun har positive oplevelser med alle – lige fra rengøringsdamer til tjenere, kokke, taxachauffører og tavernabestyrer.

Rejsen var en gave fra min Mor – og vores lille selskab bestod af mindstesønnen (som har ønsket sig sådan en ferie her lige så længe jeg kan huske), manden, mig selv og selvfølgelig Mormor. Vi rejste med SunTours fra Aalborg med fly med virkelig dårlige sæder men med ret godt mad :) Vi boede på Aldemar Amilia Mare. Fine værelser med formidabel udsigt. Velfungerende all inclusive restauranter i området og masser a pools.

Af minusser kan nævnes resterne af finanskrisen, som tydeligt ses i forfaldet i udkanten byerne og de indimellem knap så tiltalende typer, som dette resort åbenbart tiltrækker. Jeg har så svært ved at se på det store madsvineri, hvor familier læsser store mængder mad op og alligevel lader det meste stå. Jeg døjer med snyd i køer og mest af alt døjer jeg med at forstå håndklæde-reservation af solsenge på stranden (på trods af skiltning om at det er “forbudt”). Rage-til-sig-mentaliteten er noget af det sværeste for mig at ignorere. Men vi gjorde vores bedste.

Af plusser og anbefalinger kan nævnes Rhodos By: Den gamle bydel og havnen. Kom tidligt på dagen, inden der bliver overfyldt og alt for varmt.
Sommerfugledalen. Ikke pga sommerfuglene, som faktisk er natsværmere – men pga den fantastiske natur. Husk drikkevand.
De 7 kilder. Der er ikke så meget at se – men skygge og fredfyldt og ifølge sagnet mulighed for at blive 10 år yngre ved at gå gennem tunnellen.
Tsambika stranden. Formidabel strand med guddommeligt badevand, dyre strandstole og vidunderlige strandrestauranter. Husk drikkevand. Obs – der er ikke altid vand i bruserne eller på toiletterne.
Lindos – den hvide by. Et stykke antikt Grækenland i form af et unikt bysamfund uden biler i de smalle gader. Smuk som en drøm og virkelig varm. Kom om aftenen.

Alt i alt havde vi et skønt ophold. Og smagte på… en lille bid af Paradis.

Rhodos-2

Rhodos-3 Rhodos-4 Rhodos-5

Gaderne i Rhodos Gamle Bydel

 

Rhodos-6 Rhodos-7 Rhodos-8 Rhodos-9 Rhodos-10 Rhodos-12 Rhodos-11 Rhodos-13

Rhodos-30

Fra Sommerfugledalen

Rhodos-14 Rhodos-16 Rhodos-15

Lindos – den hvide by

Rhodos-17 Rhodos-18 Rhodos-19 Rhodos-20 Rhodos-21 Rhodos-22 Rhodos-24 Rhodos-26

Vores morgenudsigt fra værelset

 

Rhodos-25 Rhodos-27

“Vores” pool lige udenfor værelserne

 

Rhodos-28 Rhodos-29 Rhodos-31 Rhodos-32

Bedste spiseoplevelse var på Tsambika Beach

 

Rhodos-33 Rhodos-35

Hotellets smukke indgang

Rhodos-37

Rhodos-34

Så ku’ mandens gamle Birkenstock ikke klare mere

Rhodos-36

Tak for en god ferie, Rhodos

♥  ♥  ♥

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *