Søndagsboller – laves lørdag aften

Inden man smider sig på sofaen lørdag aften, kan man lige lave de her nemme boller og sætte dem i køleskabet, så er man hurtigt klar med lækkert morgenbrød søndag…

25 gr. gær
2 dl. mælk
1/2 dl. yoghurt
25 gr. smør
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
225 gram hvedemel
200 gram fuldkornshvedemel

Smelt smør og hæld mælken i. Udrør gær, yoghurt, salt og sukker deri. Bland mel i og ælt dejen godt sammen. Del den i 12-15 stykker, tril boller og sæt dem på en bageplade. Dæk dem med et fugtigt viskestykke og stil dem i køleskabet.
Om morgenen pensles de med æg og sættes i en kold ovn. Sæt ovnen på 200 grader og lad dem bage i ca. 25 min.

:-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *