Pæretærte – nem og lækker opskrift

Hermed en gammel uforlignelig opskrift på pæretærte til ca. 6 pers.


150 gr. økologisk smør
250 gr. økologisk hvedemel
125 gr. økologisk rå rørsukker
1,5 tsk. vanilliesukker
1/2 tsk. frisk revet ingefær
1 økologisk æg
4-5 pærer
1 håndfuld hakkede mandler

Skær smørret i mindre stykker og bland det i melet.
Bland sukker, vanilliesukker og ingefær i og saml dejen med ægget.
Læg dejen i køleskabet i ca. 1 time.
Del dejen i 2 dele og rul hver del ud til en rund plade.
Smør formen og læg den ene del i formens bund og pres dejen op langs kanten.
Skræl pærerne, skær dem midt over, tag kernehuset ud og læg dem i formen med den buede side opad.
Læg den anden plade dej over pærerne og tryk til i kanterne.
Pensl med koldt vand, stik med en gaffel, drys med lidt sukker og hakkede mandler.

Bages ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Serveres med økologisk creme fraiche eller flødeskum :)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *