Gårsdagens gæstemiddag

3 retters menu
I går havde vi lyst til at hygge lidt om vores gæster, så vi sammensatte en lidt underlig menu af de ting vi bedst kan lide.

Hovedret: Confit de Canard >>
Dessert: Chokolademousse med crunch

Det meste var et eksperiment fra min side, men alt lykkedes ganske fint, så jeg er faktisk helt stolt af mig selv ;)

Jeg kan især anbefale at prøve at lave chokolademousse med crunch (jeg er VILD med desserter).
Den er nem og toplækker – se opskriften lidt længere nede :) 

Chokolademousse med crunch
  • 200 g mørk chokolade  ·  1 dl kold, stærk kaffe
  • pasteuriserede æggeblommer  ·  ½ liter piskefløde
  • Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Tag skålen op, og pisk kaffe og æggeblommer i chokoladen. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i chokolademassen, når denne er kold. Stil den koldt i 4-6 timer.

  • Crunch
  • 130 gr. sukker  ·  75 gr. usaltede pistaciekerner  ·  Revet skal fra 1 appelsin
  • Sukker smeltes til gylden karamel på panden. Pistaciekerner og appelsinskal kommes i og ristes med i et halvt minut. 
  • Hældes strakt ud på et stykke bagepapir. 
  • Afkøles helt og hakkes i mindre stykker med en kniv.

  • · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·           · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

  • Velbekomme!

4 kommentarer

  1. Åhh herregud vad du frestar mig. Mat, mat, mat. Så underbart gott. Kram

  2. It’s so beautiful, and looks so tasty :)
    Congratulations!
    Hugs

  3. Haha, Katinka… du må bare i gang. Chokolademoussen er fantastisk! ;))

    Thank you, Improve my days :)

    Kram & hugs :)

  4. Mums det ser lækkert ud! Knus Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *