Jeans_

Jeg kan blive rørt af de utoligste ting. Jeg tror det er kommet snigende med alderen. Jeg tror også jeg har skrevet om det før. Det der med at jeg faktisk kan blive rørt af at høre radioavisen. I sidste uge lød det: “Konflikten i det borgerkrigsramte Syrien fortsætter med uformindsket styrke. Derfor lægger handels- og udenrigsminister Mogens Jensen 10 millioner kroner ekstra oven i det danske tilsagn på 200 millioner støttekroner…”. Jeg fik tårer i øjnene med det samme. Du ved jo nok at Syrien er ét af mine ømme punkter. Jeg kan ikke holde ud at tænkte på alt det grusomme, der sker dér. Og så det faktum at jeg ikke gør mere end at sende penge derned. Kan jeg gøre mere? Hvad kan jeg gøre? Og kan jeg overhovedet gøre en forskel? Alt hvad jeg foretager mig i min hverdag, kommer til at stå så underligt i kontrast til sådan en katastrofe. Her i Danmark kan vi beklage os over at vores affald ikke bliver hentet. Eller at fotovognen var gemt så godt at vi ikke nåede at bremse, og at der nu er en fartbøde på vej med posten. Eller at de afliver en giraf i Københavns zoo… (!)
Heldigvis kan man så ligesom ryste alt dansk-smålighed af sig og ranke sig lidt og sige stolt, når man hører sådan en meddelelse i radion. Vi (alle os danskere) gør det bedste, vi kan for at hjælpe. Det vælger jeg at tro. At der er det bedste vi kan. For nogle katastrofer er bare så enorme at de næsten er ufattelige – og man ved at gøre bare én ting, giver den bedste hjælp, man kan. Og det der rører mig, er så (nok min indbildte) “vi står sammen om det her-følelse”.  Den samme følelse jeg får, når Dronningen til Nytår siger “Gud bevare Danmark”. En følelse af at vi faktisk er der, når det gælder. Og at vi gerne giver noget af vores overflod til dem, der trænger… Samtidig skal vi huske – hver evig eneste dag – at glæde os over at vi er frie mennesker i et frit land! Med alt det ubegribeligt positive det indebærer.
bliver jeg en tudetante igen – og stolt ;)

 

Dagens ord:

Do something today
that your future self
will thank you for

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Det har jeg på:
Odd Molly Uptown girl blazer / Mos Mosh Naomi Glam jeans / Rude Riders t-shirt /
By Birdie ring / Mexicana støvler

Tak for besøget

3 kommentarer

  1. Vicki Gissel

    :)))) ja…. Særligt når det omhandler dyr… Åh ak altså ;-) og så er der filmen, som jeg endelig fik overvundet mig selv til at se i frygt for at den var for ubærlig: malsmros’ Sorg og glæde. Åh altså. Den er så smuk Annette – lige sagen for enhver tudetante :-) KH Vicki

  2. Maria Fransson

    Ja, jag får tårar i ögonen när jag läser det du har skrivit. Tack för en ny dimension i vardagen!
    Kram

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *