Sådan gør du:
Smør, sirup og brun farin smeltes i en gryde og tages af varmen.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde, hvedemel, syltet appelsin, smuttede let hakkede mandler og hele pistaciekerner blandes.
Potaske og vand røres sammen i en kop og tilføjes.
Det hele sammen i en røremaskine eller med håndmixer til dejen er ensartet.
Hæld dejen op i en firkantet beholder (ca. 18 x 18 cm.) foret med bagepapir på både bund og sider.
Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg bagepapir ovenpå også.
Dejen skal stå ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange “baner”.
Hver bane skæres i tynde skiver og bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 – 12 minutter.
Yes! De samme som sidste år.
Eneste forskel er at jeg har hakket mandlerne denne gang. Det gør dem lige lidt nemmere at skære.
Og bliv nu ikke fristet til at springe over de syltede appelsiner og pistaciekernerne,
fordi de ikke har dem i Fakta. Det er dem der er med til at gøre brunkagerne ekstra gode! ;)
De er liiidt besværlige, men 100% sikkert umagen værd.
ELSKER dem!
Rigtig god weekend :)
Uhmmm de ser gode ud ;o)
Knus
De er SÅ gode, Lone! :) Overvejer du at bage brunkager, så MÅ du bare prøve de her :)
Knus
Lækre krydrede brunkager, og nemme at lave, tak for opskriften
Velbekomme, Inge – dejligt du har testet den ;)