Grillburgere med to slags ost

Burgere2

Manden rullede sig ud ved den nye megagrill og fremtryllede ualmindeligt lækre burgere.
Dem må du altså bare prøve! Her kommer opskriften:

Burgere til 4 personer

600 g hakket oksekød
4 (ciabatta) boller
1 stor bøftomat (eller to almindelige)
200 g bøffelmozzarella
40 g parmasanost
100 g rucola
8 spsk. olivenolie
4 spsk. basilikumpesto
4 spsk. crema di balsamico
Salt, peber og lidt sukker

Krydr kødet med salt, peber og sukker og form 4 bøffer. Lad dem gerne hvile mindst 1 time i køleskabet. Lav en fordybning i midten af hver bøf for at sikre at den holder formen. Flæk bollerne. Skyl tomaten/tomaterne og skær i skiver. Skær mozzarellaen i skiver. Riv parmesanen groft. Skyl og tør rucola.

Grill bøfferne i 2-3 minutter på hver side over direkte varme og flyt dem på indirekte varme. Læg tomat og mozzarella på og læg låg på grillen. Smør 1 spk. olivenolie på hver da de halve boller og grill bollerne på begge sider til de er sprøde – og tag dem af. Smør pesto på den nederste halvdel af bollen og crema di balsamico på den øverste. Læg bøffen på den nederste del og læg rucola og parmesan ovenpå. Læg den anden del af bollen ovenpå og pres let sammen.

Voilá!

Vi spiste Romaine-salat vendt i olie/eddike/hvidløg med ristede pinjekerner til. Grovfrites el. lign. vil også være super.

PS. Burgerbollerne kunne godt være hjemmelavede, men disse er købt hos La Bontà bageren i Aalborg. Overvejer hvordan jeg får sneget opskriften ud af dem ;)

Burgere1

Burgere3

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *