Okay – jeg har muligvis delt en opskrift på thaisuppe før – men det er fordi det er én af mine favoritsupper, som jeg til stadighed eksperimenterer med. Denne her er blevet ekstra god, så den synes jeg lige du skal ha’. Jeg er pjattet med lime – men det kan man jo selv justere :)
THAISUPPE MED KYLLING & MASSER AF LIME
(4 personer)
1 pakke kyllinge-inderfilet el. 2 stk. bryst
1/2 bakke champignon, renset og skiveskåret
1 stort løg, snittet
2-3 fed hvidløg, hakket fint
1/2 ingefær (ca. 3 cm.) skrællet og fintsnittet
1,2 l. hønse- eller grøntsagsboullion
1 frisk gurkemeje, skrællet og fintsnittet
1 rød mild chili, fintsnittet
1 stor dåse kokosmælk
3-4 spiseske Fishsauce
1/2 peberfrugt (rød el. grøn) strimlet eller hakket
3-4 lime, alt efter størrelse. Saft fra alle og skræl fra 1.
Brød efter smag
Skær kyllingekødet i mindre stykker og steg dem i oliven- eller kokosolie i en gryde eller dyb pande. Læg kyllingen på en tallerken mens champignon, løg, hvidløg, ingefær, chili og gurkemeje ristes. Hæld kyllingen tilbage og tilsæt kokosmælk og bouillon.
Lad det simre 10-15 minutter.
Et par minutter før severing, tilsættes peberfrugt og lime. Smag til med fishsauce og evt. lidt sukker.
Servér suppen i skål eller dyb tallerken og pynt med limeskal eller andet grønt, som du kan lide samt godt brød.
Jeg har købt græsk fladbrød i Fakta. Penslet det med lidt olivenolie, drysset med salt og lunet i ovnen i 5 minutter.
God fornøjelse :)