Granglæder: DIY-juletræer 2018

JADA! jeg har endelig fået en grå væg! Og jeg er pjattet med den. Men nu har vi også gået i et sandt ombygnings-inferno siden august. Vi skulle bare liiiiige have sløjfet to vinduer, indsat en dobbeltdør og bygget en pejs OG en skorsten. Det greb om sig. Så nu har jeg også verdens flotteste køkkengulv, som helt tilfældigt matcher belægningen foran pejsen, hvor jeg har taget billederne, som du ser herunder. Jeg elsker skifer. Virkelig højt. Når alt er færdigt, vil jeg rigtig gerne vise billeder. Men lige nu er vi gået i jule-bygge-pause og fortsætter/afslutter først til foråret.

Men som overskriften siger, så vil jeg vise dig mine årlige hjemmebiksede juletræer. De er virkelig sjove og hyggelige at lave. Og hvis du lader dem lidt leve deres eget liv og lader dem være helt uperfekte og lidt skæve – så bliver de virkelig ja… perfekte.
Jeg har opsummeret opskriften nedenfor – så det er bare om at komme i gang. Bonus: De er nærmest gratis at lave – modsat de (ellers også ganske pæne) kunstige træer, man kan købe rundt omkring.

Rigtig dejlig december til dig ♥

Yndlings-Birkenstock med pels >>

Opskrift på Byg-selv-juletræer

Vælg allerførst de grene, du allerbedst kan lide. Herover ser du mine favoritter: Thuja, skovfyr, lærkegrene (helst gamle, så de har lidt mos på), nobilisgran og eucalyptus. Jeg endte dog med ikke at bruge eucalyptus, da dem, jeg havde, var blevet for tørre og knækkede. Men de er ellers helt fantastiske sammen med nobilisgran – de skal bare være friske fra blomsterhandleren ;)

1: Fyld krukken med jord og/eller dekorationsler – og sæt en kraftig gren i som stamme. Sørg for den står godt fast.
2: Læg mos på.
3: Klip de grene, du vil bruge i mindre stykker. Læg dem ind mod “stammen” med “hovedet” nedad og vikl ståltråd omkring. Fortsæt med at lægge lag opad alt efter hvor kraftigt træet skal være.
4: Læg lærkegrene på og vikl dem fast med ståltrål. Vend evt. en gren opad, så træet får en fin afslutning.
Sprøjt evt. med hårlak og drys med fint glimmer eller kunstsne på – eller sæt en lyskæde på.

Jeg har – indtil nu – lavet to forskellige juletræer i år.
Det største (herunder) står ved siden af pejsen og består primært af fyrgrene, lidt thuja samt lærkegrene – og har fået en gylden lyskæde på.

Det mindste juletræ (herunder) består primært af nobilisgran, lidt thuja og skovfyr samt lærkegrene – og har fået en fin lille stjernelyskæde på.

Tak fordi du kiggede forbi :)

♥  ♥  ♥

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *