Nogen der ved mere om katte?

Som jeg skrev i fredags, er hele familiens animalske “darling” kommet slemt til skade.
Han har sprunget begge korsbånd i det ene knæ og vi skal tage stilling til om han skal opereres. Han er (ifølge dyrlægen) uden smerter, men går lidt sjovt da han jo ikke rigtig hænger sammen i det ene knæ. Vi har fået forskellige råd fra forskellige dyrlæger. Én siger han skal opereres med det samme, en anden siger det er en god idé at lade ham gå og så se tiden an – nogle gange kommer katte sig (utroligt nok) af sig selv. Og en tredje siger også at man kan lade ham gå og så efter en måned operere hvis det ikke er blevet bedre. 
Jeg tænker på at operationen kan risikere at give flere komplikationer og at der vil være lang tid med heling bagefter. Det vil blive tæt på umuligt for denne kat da han er vant til at være ude. Bare at forsøge at få ham til at ligge stille her i weekenden var umuligt.

Så nu spørger jeg jer læsere: 
Er der nogen der har erfaring med katte og operationer? 
Eller måske kender nogen der har fået opereret deres kat for en korsbåndsskade?

Behøver jeg sige at katten er Magnus’ ét og alt – så vi vil helst vælge rigtigt første gang ;)


11 kommentarer

 1. Jeg har aldrig selv fået opereret en kat, men har overvejet at jeg ikke vil gå så langt (igen)- selvom jeg elsker mine katte højt. Jeg krydser dog fingre for at jeg aldrig skal stå i den svære situation. Det er bare ikke sjovt. Håber det bedste for dig og katten.

  Jeg kan anbefale dyrlæge Marianne Rasmussen
  som kan træffes på sin klinik på tlf 38 28 77 12 … spørg efter hende. Hun er super erfaren og meget dygtig til katte. Kender en super dygtig opdrætter som bruger hende til både hunde og katte…og har selv lænet mig op af hende de sidste 20 år!

 2. mht. ovenstående – bedste hilsener fra Dorthe

 3. Tak, Dorte
  Og tak for nummeret :)

  KH Annette

 4. Jag har arbetat på djursjukhus innan jag läste till sjuksköterska. I min erfarenhet så är det höftfrakturer som kan självläka men inte korsband.
  En annan sak är att om han går med skadan utan operation så belastar han det andra benet så mycket mer att det är risk för att det andra benet får problem.
  Ser att du fått tips på veterinär.
  Hoppas det går bra

 5. Tak, Helen :)
  Jeg tror også vi vælger en operation nu.

  KH Annette

 6. Hej Annette..hvordan gik det med din kat? Valgte I operation eller hvordan? Står desværre i samme situation med vores skønne kat og den skal opereres om nogle dage..dyrlægen siger at hævelsen skal falde, før han kan operere, og hun er nu på smertestillende..desuden må hun kun være i et lille rum, så hun ikke render rundt og forsøger at hoppe op. Det er dælme hårdt at være katteejer lige nu.
  Kh. Sanne

  • Hej Sanne
   Som du måske har set, er blogindlægget 5 år gammelt – og jeg må være ærligt at sige, at jeg ikke præcis kan huske hvilken rækkefølge vi valgte at gøre det i. MEN hvorom alting er, så blev han opereret over 2 omgange (fordi den første mislykkedes) – og i dag har vi den skønneste kat der bevæger sig rundt på helt normal vis. Det eneste, der er anderledes ved ham, er når han sidder – så glider det ene ben ud til siden :)
   KH Annette

 7. Hej Annette
  Tak for at du har delt din historie om din kats korsbåndsskade. Der findes jo flest historier om hunde med korsbåndsskader, så det er dejligt og opløftende at læse om en succeshistorie om en kat, når man selv står med en kat med samme problem lige nu. Kan du huske, hvordan forløbet med at holde ham i ro/i bur var? Var der et genoptræningsforløb eller gav I blot ro i bur og lod tiden gøre sin gang?

  Kan du huske hvilken type operationer han fik? Første og anden gang? Hvor lang tid gik der imellem operationerne? Hvor blev han opereret?

  • Hej Jeanette
   Undskyld, jeg ser først din kommentar nu.
   Min kat blev opereret over to omgange, da vi ikke kunne holde ham inde.
   Jeg ved ikke hvad operationerne hed – men det var Mogens hos Frederikshavn Dyrehospital, der opererede. Vi fik ham anbefalet, da han er ekspert i den slags.
   Det er mange år siden, så jeg husker ikke forløbet specielt godt. Katten blev fuld funktionsdygtig, dog med et ben, der altid gled ud når han sad.

 8. Jeg har erfaring fra vores kat, for fire år siden fik hun første korsbånd opereret. Det var et langt genoptræningsforløb, og hun måtte holdes i et rum, uden mulighed for at hoppe op og ned, så der måtte indrettes et kattehospital ☺️ Jeg tror der gik tre måneder i dette rum, det var selvfølgelig hårdt og ikke mindst for katten, som er udekat. Men sandsynligvis på grund af manglende motorik og nok også noget smerte, affandt hun sig med det, og blev naturligvis forkælet meget med mange besøg i hendes rum, man skal selvfølgelig passe meget på de ikke stikker af når man går ind og ud, jeg havde en sammenfoldet flyttekasse som “ sikkerheds mur”
  Hun blev helt normalt efter et godt stykke tid.

  Nu er hun lige blevet opereret for andet korsbånd, modsatte side, og det går knap så godt. Men samme metode, at blive lukket ind i en stue, hvor der ikke er mulighed for at hoppe op og ned af sofaen, så det er blevet ommøbleret for hendes skyld 🙃😆 det er dog kun ti dage siden, men der er ikke nogen bedring at spore lige nu, så nu afventer vi besøg af dyrlægen så han kan hjælpe med at beslutte om hun skal om opereres, eller om det bare skal tage tid.

  Selvom det er længe siden, så er det faktisk det eneste opslag jeg har fundet omkring katte, så derfor håber jeg også at andre ser dette opslag, Når de søger

 9. Hej Annette
  Jeg har lige læst dit indlæg om din kat der blev opereret for sin korsbåndsskade.

  I august 2020 sprang vores kat Gertrud desværre begge korsbånd på højre knæ.
  Det er jo forfærdeligt når det sker noget med vores kæledyr. I følge dyrlægen skulle vi se tiden an en uges tid, hvor hun selvfølgelig blev smertedækket.
  Han frarådede operation fordi de havde meget dårlige erfaringer med at operere korsbånd på katte. Både fordi det er svært at holde dem i ro og så genoptræning bagefter.
  Vi besluttede derfor at hun fremover kun måtte være udenfor i den kattegård, som vi i al hast fik bygget til hende.
  I de første 14 dage gik hun meget besværet, men kom sig forbløffende hurtigt. I løbet af 5 uger kunne man næsten ikke se på hende at hun var skadet.
  Så trappede vi hende ud af morfinen og nu får hun kun metacam hver dag.
  Hun lever et dejligt katteliv hjemme hos os og kan jo komme ud i frisk luft hver dag.
  Så heldigvis kan det også gå godt uden operation -:)
  Mvh. Randi

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *