Blomsterbergs Brunkager og julens smukkeste sang

Godaften!

Nu er julens bedste brunkager færdige.
De er en smule omstændige at lave, men de er virkelig besværet værd.
Her får du opskriften:

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·           · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Blomsterbergs Brunkager

250 g. smør
125 g. lys sirup
250 g. farin
2 tsk. Potaske
1 spsk. koldt vand
1 tsk. Stødt nelliker
1 tsk. Stødt allehånde
2 tsk. Stødt ingefær
3 tsk. Stødt kanel
60 g. syltet appelsiner i tern
25 g. usaltede pistaciekerner
150 g. hele mandler
500 g. hvedemel.


Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er ca. 70 grader. 
Gryden tages af varmen.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde, hvedemel, syltet appelsin, mandler og pistacie blandes.
Potaske og vand røres sammen i en kop og tilføjes.
Det hele æltes straks sammen i en røremaskine (eller med håndmixer) til dejen er ensartet.
Dejen kommes op i en firkantet beholder 18 x 18 cm. foret med bagepapir på både bund og sider.
Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg bagepapir som top. Skal stå ved stuetemperatur til næste dag, 
hvor den udskæres i 5 lange “baner”.
Hver bane skæres i tynde men hele skiver og bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 – 12 minutter.
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·           · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
God fornøjelse – og lyt til denne skønhed imens:


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *