Granola1

Jeg er fuldstændig vild med Granola – og elsker at eksperimentere med ingredienserne. Jeg har set opskrifter med tørret frugt – det er jeg dog ikke så vild med – jeg vil hellere drysse med frisk frugt eller bær ved servering (som herover)

Her får du opskriften – og pas på… den er stærkt vanedannende ;)

Granola med kokos

1 dl. grovhakkede mandler
1 dl. grovhakkede hasselnødder
1 dl. grovhakkede valnødder
1/2 dl. sesam
1/2 dl. hørfrø
1/2 dl. solsikkekerner
3-4 spsk. kokosflager
1/2 tsk. salt
4 spsk. akacie honning

Rør alle ingredienserne sammen, undtagen honningen, som du smelter ved lav varme på panden.
Kom alle de øvrige ingredienser på og rist i ca. 5 minutter, men du rører godt rundt.

Hæld det derefter på en bageplade med bagepapir (bred det godt ud) og rist færdig i ovnen ved 125 grader.
Det skal have mellem et kvarter og en halv time, alt efter hvor gyldent, du vil have det.
Læg det til afkøling på bagepapiret på en bagerist indtil det er helt kølet af. Når det er afkølet og sprødt, kan du ryste det, så det falder fra hinanden og bliver lidt mere müsli-agtigt.
Opbevares i en tætsluttende beholder.

Formidabelt på Cultura, Skyr og is ;)

Granola2

God fornøjelse :)

2 kommentarer

  1. Mums hvor ser det lækkert ud – det skal HELT SIKKERT prøves :-)
    Knus C

  2. Det ser rigtig godt ud! Det bliver jeg vist nødt til snart at prøve :)
    Kh. Anette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *