Spicy Jordbærsalat

Jordbærsalat

Der er endelig salatsæson igen og jeg eksperimenterer så snart jeg har mulighed for det. Jeg faldt over denne fantastiske opskrift, som jeg fandt på min madhelt, Claus’ side: meyersmad.dk. Mest fordi salaten så fuldstændig fantastisk ud på Claus’ billede (min er knap så smuk) – men også fordi ingredienserne næsten provokerede mig. Den måtte jeg bare prøve. Er du frisk på noget nyt, så kast dig ud i den. Her kommer opskriften. Den er nemmere end man tror – den ser bare lang ud ;)

Ingredienser
25-30 hele sorte peberkorn
2 hoveder radicchio
1 håndfuld rød basilikum, plukket i blade
250 gram (danske) jordbær
1 rødløg

Rugbrødscroutoner 
2–3 skiver kernerugbrød
1 spsk. olivenolie havsalt

Balsamicodressing
2 spsk. balsamico
3 spsk. olivenolie
1 finhakket fed hvidløg
1 spsk. flydende honning
Havsalt og friskkværnet peber

Topping 
50 g mild blåskimmel ost

Sådan gør du:
Gør peberkornene blødere og mildere i smagen ved kogning: Kom peberkornene i en lille gryde med vand, kog op, hæld vandet fra – og gentag opkogningen med friskt vand – yderligere 4 gange. Skyl raddichio-salaten og basilikum. Tør salaten og pluk bladene i mindre stykker. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i grove tern. Skær løgene i tynde både.

Rugbrødscroutoner
Varm ovnen op til 120 grader. Skær rugbrødet i små tern og vend dem med olivenolie og lidt salt. Fordel brødternene på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde. Det tager ca. 15–18 minutter afhængigt af størrelsen. Ryst lidt i pladen undervejs.

Balsamicodressing
Bland balsamico og olivenolie med hvidløg og honning – og smag til med salt og friskkværnet peber. Hak de kogte peberkorn groft og vend dem med jordbærerne og ganske lidt af dressingen. Bland/vend radicchiosalat, løg og basilikum med resten af dressingen, og arrangér salaten på et fad. Top med jordbær, blå ost i små klatter og brødcroutoner. Servér med det samme.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *