Asparges-tid

Asparges1

Tips til dig der også elsker asparges: Køb dem så friske som muligt, hvis du ikke har en køkkenhave (eller Far) der kan levere ;) Tjek friskheden ved at kigge dem under bunden, hvor de ikke må være helt tørre og u-grønne. De kan være ok selvom de en lille bitte smule bløde – men jo sprødere jo bedre. Når du skyller og gør dem klar, er de gode derfra hvor du kan knække dem. Bunden under knækket er sejt. Hvis du synes de er grimme når de er knækkede, så skær kanten lige over bagefter.
Og SÅ til det bedste: Vikl bacon omkring og kom dem i ovnen. Jeg har brugt kalkunbacon, men “ægte” bacon eller skinke – evt. Skagen-skinke – er også formidabelt. Drys let med sesam – og vupti, du har det lækreste tilbehør. Her storspiser vi dem med kylling og brød til. Men ellers kan man også bare beregne dem som tilbehør sammen med andet grønt. Sidste tip: Prøv at lægge dem på grillen. Uha-så-godt-det-er :)

Asparges2

 

 

2 kommentarer

  1. Ja visst är det gott! Min favorit är grillad sparris (eller möjligen stekt), lite svartpeppar och hyvla över parmesan – så gott! Gott också ihop med grillad halloumi!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *